VVV-Route: Oranjeroute Middelburg

10.8 km wandelen - Walcheren

De relatie tussen het koningshuis en Middelburg bestaat al eeuwen. Er stonden heel wat vorstelijke bezoekers op het bordes van het stadhuis. Met deze route (3,7 km) ga je op zoek naar Oranjesporen in de provinciehoofdstad!

Op 3 april 1574 legde de burgerij de eed van trouw af aan Willem van Oranje. De prins kreeg zijn eigen logement in het middeleeuwse abdijcomplex. Diverse koninklijke gasten hebben daar in het verleden gebruik van gemaakt.

Je wandelt langs historische locaties in het hart van Middelburg, zoals het Abdijcomplex, de Nieuwe Kerk en het Stadhuis. De stad telt maar liefst 1200 monumenten, een herinnering aan het rijke handelsverleden.

Deze themaroute is opgenomen in de brochure 'Zeeland en Oranje, verkrijgbaar via www.vvvzeeland.nl/shop.

• AbdijAnzeigen

• Beeld van de ringrijderAnzeigen