Nederlands Kustpad LAW 5

km - Schouwen-Duiveland

VVV Zeeland

Wil je Zeeland te voet ontdekken? Wandel dan het Zeeuwse deel van het Nederlands Kustpad (LAW 5). Deel 1 (Zeeland) vormt samen met deel 2 (Zuid- en Noord-Holland) en deel 3 (Groniningen - Friesland) het langste aaneengesloten wandelpad van Nederland, in totaal 725 km.

In het uiterste zuidwesten van Nederland, tegenaan de Belgische grens, begint het Nederlands Kustpad in de oude vestingstad Sluis. Je loopt langs het Uitwateringskanaal en over de duinen bij het Zwin, een natuurgebied dat elke dag wordt overspoeld door zeewater.

Na een oversteek met de veerboot, wandel je via de duinen van Vlissingen naar Vrouwenpolder. Onderweg passeer je het dijkdorp Westkapelle en badplaats Domburg. Via de markante stormvloedkering bereik je het eiland Schouwen-Duiveland.

Wandel door het grootste bos van Zeeland, in natuurgebied ‘De Kop van Schouwen’. Na een kort bezoek aan Renesse vervolg je de route door de duinen naar de Noordzee. Het laatste deel naar de Grevelingendam gaat over het strand, direct langs de branding.

Meer informatie: www.wandelnet.nl

Ratings

Be the first one to rate this route

Rate this route
Close

Search

Search options
km km