Waterroute 'Oost Flakkee'

13 km fietsen - Goeree-Overflakkee

VVV Zeeland

Goeree-Overflakkee ligt onder de zeespiegel, zoals vele andere delen van Nederland. Water heeft een belangrijke rol gespeeld in het ontstaan van het eiland. Langzaam is er steeds meer land op de zee gewonnen. door dijken eromheen te leggen, ontstonden uiteindelijk aaneensluitende polders. De zee nam soms weer stukken land terug, door vloedgolven en overstromingen. Dit heeft eeuwen geduurd. De bekendste Watersnoodramp is die van 1953. Deze ramp eiste veel slachtoffers en ligt bij veel eilandbewoners nog vers in het geheugen.

De strijd tegen het water gaat vandaag de dag gewoon door. Het klimaat verandert. De zeespiegel stijgt. Periodes met veel regen wisselen af met langere periodes van droogte. Water is heel belangrijk voor het leven van alle dag. We zwemmen er in, varen er op, gebruiken het voor de industrie en beregenen er akkers mee. 

Tijdens deze route komt u langs het Gemaal De Haas van Dorsser te Oude-Tonge, Monument Kolfweg, Rampenbegraafplaats Heerendijk Oude-Tonge, Gemaal De Eendracht bij Oude-Tonge, Gemaal Galathee en Sluishaven, Gemaal Het Oude Land te Ooltgensplaat, Haven Ooltgensplaat, Coupure haven Den Bommel en Zuidzijde.

Ratings

Be the first one to rate this route

Rate this route
Close

Search

Search options
km km