VVV-Route: De geheimen van Sluis en Sint Anna ter Muiden

4.1 km wandelen - West Zeeuws-Vlaanderen

VVV Zeeland

Sluis heeft de unieke sfeer van een grensplaats, Bourgondisch en een tikkeltje Vlaams. Deze route (4,4 km) volgt de contouren van de oude stadswallen, het zijn de tastbare restanten van een rumoerig verleden.  Deze wandeling over de stadswallen is overigens ook in te korten naar een route van ongeveer 2,5 km. 

In Sluis staat de enige Belforttoren van Nederland. Jarenlang heeft het Belfort als Stadhuis dienst gedaan. Sinds 2013 is er een modern en interactief museum gehuisvest met o.a. een afdeling over de geschiedenis van Sluis en een afdeling over Johan Hendrik van Dale (de grondlegger van het woordenboek 'De Dikke van Dale') en taal. J.H. van Dale heeft als stadsarchivaris in dit Belfort gewerkt.

Als je omhoog kijkt, zie je een houten beeldje uit 1421. Ontdek de legende achter Jantje van Sluis die elk kwartier met zijn hamer de klokken slaat…

Je kan de wandeling ook uitbreiden (12 km) naar het naburige Sint Anna ter Muiden één van de allerkleinste stadjes van Nederland. Dat is een ommetje waar je geen spijt van krijgt: het historische Marktplein staat in zijn geheel op de monumentenlijst!

Verkrijgbaar bij alle VVV-Inspiratiepunten in Zeeuws-Vlaanderen en via https://www.vvvzeeland.nl/nl/shop/vvv-route-de-geheimen-van-sluis-en-sint-anna-ter-muiden/c-26/p-193/

Beoordelingen

Wees de eerste die deze route beoordeeld.

Beoordeel deze route
Sluit

Zoeken

Zoekopties
km km