Veers Verleden - Zoutelande - Koudekerke

20 km fietsen - Walcheren

Deze route (20 km) neemt je mee door het Veers Verleden. Fiets langs de sporen van Romeinen, monniken en soldaten. Historische verhalen en oude legendes komen tot leven!

De Romeinen hadden al nederzettingen op Walcheren, maar de zee had vrij spel en ze werden verjaagd. Tijdens de middeleeuwen werd het eiland door monniken bedijkt. De Zeeuwse klei bleek erg geschikt om te ‘boeren’. Toch werd de welvaart nog vaak bedreigd, door het water én door vijandige indringers...

Waarom eindigen de namen van veel Walcherse dorpen op ‘kerke’? Hoe komt de ‘Bergstraat’ aan zijn naam, terwijl er in de wijde omtrek geen berg te bekennen is? En wat doen die betonnen driehoeken in het bos bij Zoutelande? Je ontdekt het tijdens deze route!

• Middeleeuws erfrechtTonen

• Straten van vroegerTonen

• De legende van Jan PatriesTonen

• Kapel HoogelandeTonen

• De BeeldenstormTonen

• Het LandfrontTonen

• De AtlantikwallTonen

• De legende van WillibrordTonen

Beoordelingen

Wees de eerste die deze route beoordeeld.

Beoordeel deze route
Sluit