Veers Verleden - Vrouwenpolder

5.5 km wandelen - Walcheren

Deze route (5,6 km) neemt je mee door het Veers Verleden. Wandel langs de sporen van Romeinen, monniken en soldaten. Mysterieuze verhalen en oude legendes komen tot leven!

De Romeinen hadden al nederzettingen op Walcheren, maar de zee had vrij spel en ze werden verjaagd. Tijdens de middeleeuwen werd het eiland door monniken bedijkt. De Zeeuwse klei bleek erg geschikt om te ‘boeren’. Toch werd de welvaart nog vaak bedreigd, door het water én door vijandige indringers...

Wat is er sterker, een mug of een kanon? Dat lijkt een eenvoudige vraag, maar in 1809 waren ze niet zo zeker van het antwoord. Met deze wandeling door de duinen van Vrouwenpolder ontdek je de historie van een voormalig zeefort.

• Fort den HaakTonen

• De tuin van ZeelandTonen

Beoordelingen

• Vicky Bessemans - 2 apr 2017

Jammer dat niet vermeld wordt dat je op een stuk van de wandeling niet met hond mag betreden wandeling niet kunnen maken. Gelukkig bijna bij het begin van de wandeling.

Beoordeel deze route
Sluit