VVV-Route: Mosselroute: wandelen door historisch vissersdorp Bruinisse

9.2 km wandelen - Schouwen-Duiveland

VVV Zeeland

Bruinisse is een echt vissersdorp, dat zie je aan alles. Vooral de mossel staat centraal. Met deze route (3,8 km) wandel je langs de levendige haven. De vangst die hier aan wal wordt gebracht, kun je onderweg natuurlijk ook proeven!

De wandeling start bij het museum van Bruinisse: Brusea. Hier kom je alles te weten over de geschiedenis van de visserij en de mossel- en oesterkwekerij. Je treft er ook een compleet ingerichte visserswoning uit de 18e eeuw.

Mosselvissers hebben hun eigen percelen afgezet met stokken, dat kun je duidelijk zien als je langs het water loopt. Zin in een langere wandeling? Volg dan de route van 10 km die je meeneemt naar de oude veerhaven van Zijpe.

Verkrijgbaar bij alle VVV-Inspiratiepunten en via https://www.vvvzeeland.nl/nl/shop/vvv-route-mosselroute-wandelen-door-historisch-vissersdorp-bruinisse/c-26/p-161/

Beoordelingen

  • Andree Offermann - 6 oct 2016

    Kurzweilige Wanderung um Bruinisse. Im Herbst w├╝rde ich festes Schuhwerk empfehlen.

  • Diana Akkermans - 3 apr 2016

    Mooie route, goed uitgepijld. De route is erg afwisselend. Langs het water, door de polder, stukje dorp en haven. Je loopt ook een stuk over een grasdijk zonder verharding.

Beoordeel deze route
Sluit

Zoeken

Zoekopties
km km